рецепта

Царевица с кашкавал по американски

Царевица с кашкавал по американски

3.83 5 6

Царевица

Българска

Рецептата "Царевица с кашкавал по американски " беше добавена на

Добави коментар

Продукти

кромид лук 1 глава
чушка 1
маргарин 80 г
брашно 30 г
горчица 1 ч.л.
червен пипер на вкус
млян черен пипер на вкус
сол на вкус
яйца 2
кашкавал 200 г
500 г сварени зърна от царевица
прясно мляко 80 мл

• В половината маргарин и малко вода на слаб огън се задушават нарязаните кромид и чушка.

• Щом омекнат, се прибавят брашното, червеният и черният пипер, солта и горчицата.

• Бърка се непрекъснато и се налива 200 мл топла вода.

• Когато сместа започне да се сгъстява, се прибавят разбитите яйца, топлото прясно мляко, настърганият кашкавал и царевицата.

• С останалия маргарин се намазва тавичка и сместа се изсипва в нея.

• Царевицата с кашкавал по американски се пече в умерена фурна (180 С) до готовност.


Бележки
* Източник : Кулинарен Журнал

** Приблизителна цена: 5 лв.

*** Време за приготвяне: 45 мин

**** Тази рецепта съдържа продукти за 4-6 порции